Blev så sugen att baka något riktigt smarrigt. Det fick bli Marshmallowsbrownies med chokladkrisp.
På något sätt känner jag mig fri när jag är i köket och kan göra det jag älskar. Jag hittar mitt lugn där.
Regn och åter regn idag. Tror jag hittar in i köket idag igen och bakar något annat gott... kanske en go fika till jobbet imorgon ?
Browniesen blev en hit på gårdagens kalas.
Brownies med krispiga flingor.
200 g mörk choklad
100 g smör
3 ½ strösocker
4 ägg
1 3/4 vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 påse minimarshmallows ca 208 g
Chokladkrisp:
200 g mjölkchoklad
100 g smör
7-8 dl rice krispies
Gör så här:
sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt socker.
Låt blandningen svalna lite och tillsätt 1 ägg i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20*30 cm. klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
Ta ut kakan och häll på Marshmallowsen. Grädda i ytterligare 5 minuter.
Chokladkrisp:
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämt över den kalla kakan.
Lät kakan stå övertäckt i kylen några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om den är kulskåpskall.
Lycka till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar