lördag 18 oktober 2014

Bakdag.

Jag har aldrig påstått att jag kan baka med måtta. Idag har jag spenderat timmar i köket och en hel del har blivit bakat. Det som jag är mest nöjd med är Saffranskorporna. Det luktar ljuvligt i hela huset och en lätt känsla av att julen är på väg infinner sig.




Saffranskorpor.

100 g Smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel

Gör så här :

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran och häll över det i en bunke och rör i äggen.
Blanda de torra ingredienserna tillsammans med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut skorporna och skär dom i bitar. Sänk värmen på ugnen till 125 grader och sätt in plåten igen i 15 min.

MUMS!

Jag hade lite pärlsocker på mina skorpor för av någon anledning tycker jag det hör till.



Nu är burkarna fyllda på nytt och jag är redo för morgondagens Tupperware demo.

Ha en fortsatt trevlig lördag mina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar