fredag 3 januari 2014

Vetebullar med vit choklad & mandelmassa

Mina vetebullar

1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 dl socker
150g smör
850 g vetemjöl
1 ägg
pärlsocker

Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen och häll över mjölken. Rör om så jästen smälter. Häll i kardemumma, salt och socker. Tillsätt smöret i små klickar. Rör runt lite. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Arbeta i 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
Jäs i 30 min. kavla ut degen och täck den med fyllning. Rulla till en lång rulle och skär i lagom bitar. Blir ca 40 bullar. Lägg i formar och jäs i 30 min till. Pensla med ett uppvispat ägg och häll på lite pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 5-7 minuter.

I just dessa bullarna hade jag :
Smör
Riven vit choklad
mandelmassa
vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar