lördag 21 december 2013

Tillbaka i köket med polkagrisknäck.


Efter ett par dagars uppehåll i köket är det dags att börjar fixa lite nytt godis till julafton. Idag blev det polkagrisknäck, snöbollar och ny wienernougat.

Polkagris knäck.

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap  
  •   2 dl strösocker
  • 1 dl polkagrisar
  • 2 msk Smör


Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel. Rör ner polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar